Hvordan skifte girolje på påhengsmotor?

For å skifte girolje på påhengsmotoren må motoren må være på land eller ikke ned i sjøen, helst rett opp og ned. Finn den  øverste og nederste ”Fill & Drain Plugs”. Fjern den nederste skruen for å tømme den brukte oljen. Det kan være lurt å sette en plastbolle eller lignende under motoren, slik at den brukte oljen kan renne ned i den. Etterpå fjerner en Fill pluggen før en sprøyter inn girolje i den til det tyter ut i det øverste hullet. Deretter må skruene på plass igjen.

Hvilken olje til påhengsmotor?

Hvilken olje en trenger til påhengsmotoren kommer an på om det er en 4 takt eller 2 takt motor. Disse to motorene bruker forskjellige oljer. Det er mange forskjellige viskositeter på oljen og denne informasjonen finner en bak på oljeflaskene. Viktig at en leser håndboken, der står hvilken type olje som er anbefalt for motoren.

Hvordan rense forgasser på påhengsmotor?

Hvis en har fått vann i drivstoffet og skal rense forgasseren på påhengsmotoren, så er det noen ørsmå deler inn i forgasseren som må renses skikkelig. Forgasseren må derfor demonteres og disse veldig små dysene må plukkes ut og gjøres rent, før de settes sammen igjen. Anbefaler i stedet å lever inn motoren på et verksted for å få renset forgasseren godt nok.

Hvilken påhengsmotor er best?

De påhengsmotorene som har minst reklamasjoner er Yamaha, derfor anbefaler vi dette. Hver enkelt motormodell er basert på den mest sofistikerte og avanserte motorteknologi som finnes. Motoren tåler et tøft og maritimt driftsmiljø og er en veldig pålitelige motor.

Hvor høyt skal påhengsmotoren monteres?

Påhengsmotoren skal monteres ved at kavitasjonsplate på en påhengsmotor flukter med det dypeste punktet på V-skroget. Da har en den rette høyden på påhengsmotoren i forhold til båten.

Hvordan finne årsmodell på Yamaha påhengsmotor?

En finner årsmodellen på Yamaha påhengsmotoren ved å se på bokstaven som står i høyre hjørne nederst på serienummeretiketten. Yamaha har egne lister der en finner årsmodell. Hver bokstav representerer et spesifikt år.

Hvor stor båt kan man kjøre uten båtførerbevis?

En kan kjøre en 49 fot båt uten båtførerbevis, så lenge motorene på båten ikke er større enn 9 hester. Reglene for om man kjøre uten båtførerbevis går på motorstørrelse, og ikke båtstørrelse. Skipsførerbevis må en ha fra 50 fot og oppover.

Hva koster båten i året?

Hva båten koster i året kommer helt an på båtstørrelsen. For eksempel kan en 20 fots båt med med 150 hester motor, ligge på årlig ca kr. 6.000 – kr 10.000,- i forsikring og kr. 5.000,- – kr.20.000,- i båtplass. Service og vedlikehold kan komme på alt i  fra kr.10.000,-  – kr.20.000,- og vinterlagring av båten ligger  mellom kr. 8.000,- og kr.15.000,-. Årlig drivstoff forbruk er avhengig av hvor mye en bruker båten.

Hva koster vinterlagring av båt?

Kostnad på vinterlagring er helt avhengig av størrelsen på båten. Hos Båt-Berge As er prisen på vinterlagring alt fra kr.8.000,- til kr. 17.000,-.  For en 14 fot båt kan prisen ligge rundt kr.8.000  og for en 25 fot båt ca kr. 17.000,- 

Hvordan vinterlagre båt?

En kan vinterlagre en båt enten inne eller ute.Oppbevarer du den inne må en passe på å koble fra batterier, tømme vanntank og septiktank, og la båten få god lufting. Lagrer en båten ute må en dekke til båten for å beskytte den mot snø og regn, og fjerne bunnpluggen. Ellers gjelder det samme som innendørslagring- koble fra batterier, tømme vanntank og septiktank.

Hvordan remotorisere båt?

En remotoriserer en båt ved å ta av den gamle påhengsmotoren og sette på en ny. En må også skifte ut utstyr og instrumentene som hører til motoren. Utenbordsmotorer som er større enn 30 hester bør skiftes av autoriserte forhandlere.Det er en del elektronikk som skal kontrolleres og i tillegg trengs det software fra Yamaha som bare autoriserte forhandlere har. I innenbordsmotorer må en bytte både motor og drev, anbefaler derfor en autorisert forhandler til å gjøre dette.

Hvordan fungerer selvlensende båt?

For at båten skal være selvlensende må dørken i båten ligge 2-3 cm høyere enn vannoverflaten.  I tillegg må en ha ett dreneringshull i skroget der vannet går ut igjen.

Hvordan vedlikeholde båt?

En vedlikeholder båten ved å vaske og stelle den.Bunnsmøring er viktig for å slippe å få groe under båten. Motoren må vedlikeholdes akkurat som med biler. Sollys,salt og sjø og vann tærer godt på båten så det er viktig med vedlikehold.

Hvorfor bunnsmøre motor?

Det er viktig å bunnsmøre drevet på innbordsmotorer for å forhindre vekst av skjell og tang/tare på drevet. Det finnes egne drevsprayer eller bunnstoffer til dette.

Hvor ofte må båten bunnsmøres?

Båten bør bunnsmøres årlig men dette er avhengig av hvilket type båt en har , hvor mye bunnstoff en smører på og hvilket type bunnstoff en bruker. Bunnstoffet legges på etter at båten har fått seg en skikkelig god vask. På større båter holder det med bunnsmøring annethvert år.

Hvordan bunnsmøre båt?

Bunnsmøring av båt må gjøres på land. Det påføres enkelt enten med rulle,kost eller det kan sprøytes på. Det er viktig å maskere opp med vannlinjen.

Hvordan montere påhengsmotor?

Montering av påhengsmotorer fra 30 hk og opp anbefales det at det monteres av fagfolk. Ellers ved kjøp av mindre motor blir det alltid forklart hos Båt-Berge AS  hvordan dette bør gjøres.

Hva koster montering av båtmotor?

Montering av båtmotorer fra 30 hester oppover koster fra kr.4.000, – kr. 8.000,-

Hvor lang tid tar det å montere påhengsmotor?

Å montere en påhengsmotor tar alt i fra 5 timer til 8 timer alt etter hvor stor motoren er. En Yamaha på rundt 100 hester tar 5-6 timer å montere, og en Yamaha motor fra 30- 300 hester tar fra 5 – 8 timer

Hva er hydraulisk styring?

En hydraulisk styring styres av et oljetrykk fra en styresnekke til en styresylinder som er festet til motor.