Helm Master

Yamaha er glade for å introdusere et fullt integrert båt kontrollsystem for Yamaha utenbordsmotorer båter. Helm Master tilbyr den nyeste teknologien for drift og manøvrering av store båter med utenbordsmotorer.

Tilgjengelig for Yamaha båtbyggere, er Helm Master programmert for maksimal ytelse på bestemte båtmodeller. Det gjør ikke bare docking enklere, Helm Master inkorporerer også ytterligere kontroll over båten funksjoner, for eksempel automatisk trim, hastighet og til og med automatisk styring.

Det nye Helm Master integrerer flere komponenter. De inkluderer, men er ikke begrenset til, eksklusive Helm Master digital Steering Helm, Elektronisk nøkkelbryter (EKS), digital fjernkontroll, elektroniske styreenheter, styresylindrene og pumper, joystick og Command Link Plus ® 6Y9 gauge.

Helm Master tilbyr et revolusjonerende nivå av kontroll, selv i trange kvartaler.

Ved å trykke på en knapp, integrerer systemet alle båtens kontroll enheter, mens de eliminerer behovet for Baugpropeller i de fleste båter. I tillegg gir en valgbar høy modus motorene til å operere på høyere turtall for økt kontroll av båten.

Helm Master gjør manøvrering mindre stressende ved at føreren kan konsentrere seg om dokking, uten å bruke flere operativsystemer.

Systemets styrespak drift er basert på prinsippet om at operatøren er det punktet rundt som all manøvrering skjer. Helm Master setter operatøren i best mulig kontroll for enkel bruk og maksimal presisjon. Denne tilnærmingen gir brukeren den mest komfortable pilot-sentriske styring ved hjelp av responsive joystick som oversetter bevegelse i fart og retningsbestemt kommandoer.

På trange plasser, kan Helm Master bevege båten med styrespaken, ikke bare frem og tilbake og til babord og styrbord, men styrespaken kan roteres for å snu og plassere båten på en femøring.

I tillegg leser styrespaken styrken på bevegelsen. Hvis føreren flytter styrespaken lett, beveges båten etter responsen med et tregere tempo og med minimal skyvekraft. Dersom operatøren skyver med mer press, oversetter systemet med økt innsats i større skyvekraft og retningsbestemt bevegelse.


Se en video av hvordan det virker her på